مهمترین اخبار | مهمترین اخبار و رویدادهای شرکت
  • بیانیه دبیرخانه دائمی منع تبعیض و خشونت علیه زنان در واکنش به حادثه ناگوار درگذشت مهسا امینی

    به نام خداوند صلح و دوستی 
         حادثه دلخراش فوت خانم مهسا امینی بسیار دردآور و تأمل برانگیز است. این اتفاق در حالی روی داده است که متأسفانه مانند بسیاری از امورات کشور، هیچ چیز سرجای خودش نیست و هر کسی و هر سازمانی به دلخواه یا بنابر اجبار و ابلاغی که به وی می گردد، مسئولیت امری را عهده دار می شود که نه صلاحیت دارد، نه وظیفه و نه توانایی.
    امر ارشاد و تربیت افراد بدحجاب و بی حجاب در حالی برعهده نیروهای انتظامی گذاشته شده است که امر ارشاد و هدایت، کار پلیسی برنمی تابد و پلیس وظیفه ای دارد که متفاوت از این امورات است.
    اگر قرار است نیروی انتظامی همزمان هم مشکل ترافیک را حل کند، هم با مجرمان برخورد کند و هم مرزها را کنترل کند و هزاران “همِ” دیگر و بالاتر از اینها با برخورد پلیسی بدحجابان را جمع آوری کند و مورد ارشاد قرار دهد پس متولیان فرهنگ، آموزش و تربیت عمومی و ... در جامعه به چه کاری مشغول خواهند بود!!!
    لذا هر کاری که دانسته یا ندانسته موجب ظلم و اجحاف در حق کسی گردد به شدّت محکوم و مورد انتقاد است. 
    صرف نظر از اینکه موضوع فوت مشکوک خانم مهسا امینی جای بررسی و تحقیقات دقیق و گسترده ای برای روشن شدن تمامی جوانب و ابعاد آن دارد اما آنچه مهم است اینکه باید هر کسی به وظیفه اصلی خود بپردازد و صرفاً با محکوم کردن معلول ها و فراموشی علّت ها و عدم ریشه یابی آن ها نمی توان مشکلی از جامعه اصلاح نمود.
    از این روی دبیرخانه ملی منع خشونت علیه زنان ضمن محکوم کردن هرگونه خشونت علیه زنان کشور مان، آمادگی همکاری برای روشن شدن مسئله حاضر و کشف حقایق مکتوم و همکاری در جهت کاهش همه ی ابعاد و اشکال خشونت علیه زنان در جامعه را دارد.
     
     
    دبیرخانه ملی منع تبعیض و خشونت علیه زنان، کانونهای وکلای دادگستری
    ادامه مطلب ...
  • 📸 گزارش تصویری از آیین رونمایی از سامانه‌های الکترونیک دادسرای و دادگاه انتظامی و صلح و سازش

    📸 گزارش تصویری از آیین رونمایی از سامانه‌های الکترونیک دادسرای انتظامی و دادگاه انتظامی و کمیسیون صلح و سازش کانون وکلای دادگستری آذربایجان‌شرقی- ۱۴۰۱/۴/۲۵

     

    ادامه مطلب ...
  • 🔰آیین رونمایی از ۳ سامانه جدید الکترونیکی کانون وکلای دادگستری آذربایجان‌شرقی

    رونمایی از سامانه های جدید الکترونیکی کانون وکلای دادگستری آذربایجان‌شرقی

      🔻به مناسبت روز فناوری اطلاعات و ارتباطات و با هدف ارتقای مدیریت هوشمند کانون وکلا، سامانه‌های الکترونیک دادسرا و دادگاه انتظامی و کمیسیون صلح و سازش، با حضور رئیس و اعضای هیات مدیره و دادستان انتظامی کانون وکلای دادگستری آذربایجان‌‌شرقی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

    🔹آغاز به کار این سامانه‌ها گام مهمی در جهت تسهیل و تسریع خدمت‌رسانی به شهروندان و کاهش مراجعات مردمی به کانون وکلا و ارگان‌های ذی ربط خواهد بود.


    🔹به گزارش اداره آمار و فناوری اطلاعات کانون ، این سامانه‌ها در ایجاد شفافیت و ارتقاء سطح پاسخگویی اداری و تسریع در فرآیند رسیدگی تاثیر به سزایی خواهند داشت و راه اندازی این قبیل سامانه‌ها مزایای فراوانی در پی خواهد داشت که می توان به موارد ذیل اشاره نمود :

    🔸جلوگیری از تشریفات طولانی ابلاغ در داخل یا خارج از کشور
     🔸صرفه جویی در هزینه‌های فرآیند رسیدگی
    🔸جلوگیری از تضییع حقوق مردم و وکلا از طریق ارسال به موقع ابلاغیه ها و تسریع در روند آن
    🔸صرفه جویی در هزینه‌های چاپ اوراق
    🔸کاهش مدت زمان دادرسی در رسیدگی های انتظامی
    🔸رضایت‌مندی شهروندان از طریق خدمات‌رسانی باکیفیت و آسان‌تر و بهبود نظام نظارت درون سازمانی
    🔸حفظ جنبه محرمانگی و حریم خصوصی افراد
    🔸جلوگیری از مراجعه حضوری و اتلاف وقت کارکنان کانون وکلا


    ▫️همچنین در آیین رونمایی از این سامانه ها ، رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان‌شرقی ابراز امیدواری کرد که در رابطه با سایر فرایند‌های اداری کانون نیز با اجرای سایر پلن‌های الکترونیکی، شاهد حذف کاغذ و تسریع در فرایند اداری کانون باشیم.

    ▫️دکتر حسن پاشازاده ضمن تقدیر و تشکر از عملکرد جناب وکیل احد حسین‌پور (رئیس اداره آمار و فناوری اطلاعات کانون وکلای دادگستری آذربایجان‌شرقی) و همکاران ایشان، راه‌اندازی این سامانه‌ها را در راستای تحول و ارتقای عملکرد دستگاه اداری کانون بسیار مفید و ضروری عنوان کرده و خواستار اصلاح و ارتقای سایت کانون و ساختار الکترونیکی اداری کانون شد .

    ▫️رئیس اداره آمار و فناوری اطلاعات کانون نیز گفت : تحول در دستگاه‌های اداری بدون راه اندازی اینگونه سامانه‌ها امکان پذیر نیست . به عبارت دیگر‌، لازمه تحول، تسریع در رسیدگی‌های اداری و انتظامی، تکریم ارباب رجوع و تسهیل دسترسی به کانون می‌باشد و اینگونه سامانه‌ها می‌تواند در جهت تحقق این اهداف نقش مهمی را ایفا کند.


    💠 روابط عمومی کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی

    ادامه مطلب ...
دسته بندی
معرفی کانون

معرفی کانون وکلا
رياست كانون وكلا كه مديريت كانون را بعهده دارد از نظر تشريفاتی در مركز هم‌مقام با دادستان كل و در استان هم‌رديف دادستان استان است. وظايف كانون وكلا بشرح لايحه قانونی استقلال كانون وكلای دادگستری به شرح زير است:
الف: دادن پروانه وكالت به قبول‌شدگان از آزمون‌های كانون و افراد حائز شرايط قانونی
ب: اداره امور راجع به وكالت دادگستری و نظارت بر اعمال وكلای دادگستری
ج: رسيدگی به تخلفات و تعقيب وكلای دادگستری
د: معاضدت قضائی
هـ: فراهم‌آوردن وسائل پيشرفت علمی و عملی وكلا
در حال حاضر كانون وكلای آذربايجان‌شرقی ساليانه يكبار از طريق آزمون ورودی از بين دارندگان دانشنامه ليسانس حقوق يا بالاتر و فقه و مبانی حقوق اسلامی يا معادل آن از دروس حوزوی تعدادی عضو می‌پذيرد. پذيرفته‌شدگان بعد از طی ۱۸ ماه كارآموزی در نزد يكی از وكلای حائز شرايط و نهایتا موفقيت در اختبار به اخذ پروانه وكالت پايه يک دادگستری نائل می‌شوند مضافا اینکه قضات و ساير افراد حائز شرايط ويژه قانونی نیز می‌توانند از كانون وكلای دادگستری تقاضای پروانه وكالت بنمايند. 


شرح وظايف

كانون وكلاى دادگسترى يك نهاد مدنى غير دولتى با شخصيت حقوقى مستقل و داراى اقتدار قانونى است و وظايف آن بقرار زير است:
۱ـ صدور پروانه وكالت
۲ـ اداره امور راجع به وكالت دادگسترى
۳ـ نظارت بر اعمال وكلاى دادگسترى
۴ـ رسيدگى به تخلفات و تعقيب انتظامى وكلاى دادگسترى
۵ـ معاضدت قضائى

 

تاریخچه کانون

هر چند به گواهی تاريخ معاصر ايران، مردم آذربايجان در تشكيل نهادها و سازمانهای مدنی و اجتماعی احتمالاً بعلت موقعيت سياسی، اجتماعی و جغرافيايی و نتيجتاً تعامل فرهنگی و تمدنی با اروپا گام‌های نخستين را نسبت به ساير استانهای ايران برداشته است، اما در تشكيل كانون وكلای دادگستری، آذربايجان بعد از استان تهران در مقام دوم قرار گرفته است و اين البته بی‌ارتباط با استقرار وزارت دادگستری و ساير وزارتخانه‌ها در تهران و دارا بودن حد نصاب قانونی از نظر تعداد اعضاء برای تأسيس كانون وكلا، بعنوان اصلی‌ترين عامل قانونی برای تشكيل كانون وكلا نبوده است.
براساس سوابق موجود، كانون وكلای آذربايجان در سال ۱۳۲۶خورشيدی زير نظر وزارت دادگستری تشكيل و اولين انتخابات هيئت مديره نيز در همان تاريخ بعمل آمده و مطابق معمول رياست كانون نيز از وزارت عدليه تعيين گردید. اين روند تا تصويب لايحه استقلال كانون وكلای دادگستری ايران در ۷ اسفند ۱۳۳۱ ادامه داشت تا اینکه در سال ۱۳۳۲ شمسی اولين انتخابات كانون وكلا براساس لايحه استقلال انجام و آقای اسحق پيشوا به عنوان رئيس كانون وكلای آذربايجان انتخاب گرديدند. شایان ذکر است كه رياست كانون در نخستين تشكل رسمی وكلا در ۱۳۲۶ با آقای سيد مرتضی هدی منتخب و منصوب وزارت عدليه بوده كه هر دو نفر اخيرالذكر اينک دارفانی را وداع گفته‌اند.
تا چند سال پيش جامعه وكالت ايران در سه كانون وكلای مركز، آذربايجان و فارس و بنادر متمركز بود و مرجع ذيصلاح برای صدور پروانه وكالت دادگستری در انحصار سه كانون وكلای فوق‌الذكر بوده است اما در سه دهه اخير (هفتاد و هشتاد و نود) و بدنبال افزايش حوزه‌های قضايی و نيز فارغ‌التحصيلان حقوق و نتيجتاً افزايش وكلای دادگستری و به تجويز لايحه استقلال كانون وكلای دادگستری، استان‌های ديگر نيز بعلت داراشدن حد نصاب قانونی از نظر داشتن وكيل، كانون‌های ديگری تأسيس نمودند و در همين دهه هشتاد استان آذربايجان غربی به علت داشتن ۶۰ وكيل در حوزه استانی خود كه اين شرط مورد تأكيد قانون جهت تأسيس كانون وكلای استانی می‌باشد، اقدام به تأسيس كانون وكلا نموده و بدينوسيله از كانون آذربايجان منفک و كانون آذربايجان از آن تاريخ تحت عنوان كانون وكلای استان‌ آذربايجان‌‌شرقی كار خود را پی ‌گرفته است و همچنين در سال 1386 به لحاظ احراز روابط قانونی مذکور کانون وکلای دادگستری استان اردبيل نيز تشکيل و بصورت کانون مستقل مشغول به فعاليت گرديده است. البته اين تقسيم‌بندی جغرافيائی بمعنای محدوديت حرفه‌ای نبوده بلكه تمامی وكلای دادگستری ايران اجازه فعاليت حرفه‌ای را با رعايت ضوابط قانونی در كل دادگستری‌های ايران و ادارات وابسته دارا می‌باشند. 

معرفی و تاریخچه کانون
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات


 
 
 
ثبت نام فراموشی کلمه عبور؟